x

Over mij

Hoe het begon

Ik was 11 jaar oud en kreeg mijn eerste akoestische gitaar, een Takamine. Het was een ontploffing, nog nooit zo verdomd gelukkig, en speelde als 10 uur per dag. Mijn ouders steunden me, en ze gaven me platen en cd's om naar te luisteren. Zoals Queen, Status Quo, Pink Floyd, Deep Purple en vele anderen.

Ik kan me mijn eerste gitaarles nog herinneren alsof het gisteren was, ik moest gewoon wat grappige geluiden te maken. Na 2 jaar lessen, verhuisde de muziekschool en omdat ik 14 was en niet toestemming had om auto te rijden, eindigde de les. Dus speelde ik voor de lol op mijn slaapkamer, om alles beter onder de vingers te krijgen.

Op mijn 17e jaar was ik echt in de ban van de virtuoze gitaristen, de eerste die greep me was Joe Satriani. Ik was geschokt: "Dat is onmogelijk, hij is een Alien". Ik begon het na te doen en het ook te proberen. Hier heb ik me twee jaar lang volledig op toegewijd. Toen kwam een goede vriend, die me introduceerde aan iemand die de manier waarop ik speel en de aanpak van demuziek veranderde. De heer Ron "Bumblefoot Thal" veranderde mijn kijk op gitaar spelen en hoe je stijlen en techniek aanpakt. Zijn muziek en zijn persoonlijkheid hadden een grote impact op mijn leven.

Verder: Guthrie Govan, inspireerde mij om meer informatie over muziektheorie te leren. Hij heeft een enorme geest en een gezonde aanpak op het maken van muziek. Zijn techniek is ongelooflijk, maar het maken van goede muziek is zijn eerste prioriteit, dat was belangrijk voor mij omdat ik veel technieken gebruik, maar soms heb ik het gevoel dat ik aan het doen was trucs ipv het maken van muziek.

Muziek is iets persoonlijks, gewoon spelen wat je voelt. Als mensen het leuk vinden, cool, maar als ze het niets vinden, het zij zo. Het draait allemaal om smaak, en muziek is geen wedstrijd ding.

Een andere grote invloed voor mij was Shawn Lane, hij was ongelooflijk op elke manier. Shawn leerde mij het leven zo veel als ik kan genieten. Hij leed aan diverse ziekten, maar nog steeds Shawn genoten van elke dag. Hij had een grote hersenen en een groot hart. In 2009 kreeg ik prive-gitaarles van Marcel Coenen, een geweldige gitarist en inspirerende leraar.

Bands & gitaren

In april 2010 kwam ik in contact met de ontzagwekkende Nederlandse gitaarbouwer Huub Boel. Hij bood me een endoresement deal aan, waarbij is nu Bo-el gitaren promoot. Het Nederlandse bedrijf gitaar Bo-el focust zich op kwaliteit, en dat is wat een gitarist wil.

In januari 2010 zijn we de band Fallen One begonnen. Dit werd een succes, we traden overal op en dit had als gevolg dat we werden ontdekt. In het opvolgend half jaar speelden we op 3FM (groot Nederlandse radio station). We speelden op veel festivals inclusive Park City Live (grote Nederlandse festival) en namen een cd op: Drowning in Circles. Na 1,5 jaar van het spelen en optredens het was mijn tijd om de band (eind september) te verlaten. Ze kregen een nieuwe gitarist en ik wens hen het beste geluk in de toekomst, het was een genot! In juni 2011 werd ik gitarist van de band Lesoir. Ik kende de band al langer en ging naar vaker naar optredens in het verleden. Een van de gitaristen ging de band verlaten en ik voelde me geroepen om auditie te gaan doen. Het voelde echt goed om te spelen met deze mensen, en na enkele repetities voelde het nog steeds erg goed. Drie weken na de auditie deden we een Britse tour ... Dat was echt leuk! Lesoir heeft veel op de planning staan de komende jaren, zorg ervoor dat je af en toe eens de website bezoekt!

Na een lange tijd van spelen in bandjes en allerlei andere dingen heb ik besloten mijn eigen band te creƫren. Deze band heet Scarescone, ja een badass naam, maar je zult er wel aan wennen. Ik ben heel erg blij met de band en de muzikanten die er deel van uitmaken. Samen gaan we ook CD's opnemen, afgelopen november is er een opgenomen. En in april 2012, zullen wij een Britse tour doen.

Opgroeien

Ik heb nooit echt problemen gehad in mijn leven, ik had een goede jeugd en groeide op in een warm gezin en veilige omgeving. Echter in 2008 kreeg ik een aantal mentale problemen en voelde me slecht. Het kostte me twee jaar om mijn leven weer op de rails te krijgen. Maar mijn ouders en andere mensen hebben mij hier doorheen geholpen. Het was een donkere tijd in mijn leven tot nu toe, maar het inspireerde mij om nummers voor mijn eerste solo-album (Scarescone) genaamd''psycho'' te schrijven.

Na al deze jaren van leren en het ontwikkelen van mijn spel bereikte ik een punt waar alles heel duidelijk is, Ik weet precies waar ik ga en wat mijn doelen zijn. Nu is het tijd om meer wegen te verkennen en te genieten.

-Veel vrede en liefde-

x
x

Luister mijn muziek

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

Hallo,

Ik ben Marc Meesters, vandaag gaan jullie een dag met mij mee. Klik op een van de haltes hierboven om te beginnen!